Tech

Hoe langer je gamet, hoe trager je internetverbinding

14 april 2010 18:37 Aangepast: 29 april 2018 08:02

<p><strong>De Zuid-Koreaanse minister van cultuur maakte deze week plannen bekend voor een avondklok in online games.</strong></p>&#13; <p></p>

De autoriteiten in Zuid-Korea willen het aantal uren dat kinderen in games steken beperken. Volgens de minister van cultuur spelen te veel jongeren (maar ook volwassenen) door tot diep in de nacht en missen de nodige rust. Met een avondklok die 's nachts ingaat en de volgende ochtend eindigt, hoopt de overheid het speelgedrag te beperken.

Een tweede methode die de Zuid-Koreaanse overheid in wil zetten is het geleidelijk vertragen van de internetsnelheid. Hoe langer je speelt des te trager je internetverbinding wordt. Een game wordt dan op een gegeven moment onspeelbaar. In combinatie met de avondklok probeert de overheid zo de tijd die mensen in games steken te verkorten.

Zuid-Korea begint eerst een test met de vier populairste online games. Mocht de test succesvol blijken dan zullen de negentien spellen die bijna 80 procent van de Koreaanse markt vertegenwoordigen ook een avondklok krijgen.

Er is veel kritiek op deze aanpak, want mensen mogen toch zelf uitmaken hoe lang ze spelen? De gamecultuur in Zuid-Korea is echter moeilijk te vergelijken met die van Nederland. Wij spelen games veel meer ter ontspanning terwijl het in Zuid-Korea een levensstijl is geworden. Gamen speelt daar een veel belangrijkere rol, het is bijvoorbeeld een professionele sport waar veel geld mee wordt verdiend (even groot als voetbal bij ons is).

De overheid van Zuid-Korea ziet als gevolg daarvan dat gameverslaving een ernstig sociaal probleem wordt. Naar verluidt zijn zo'n twee miljoen mensen, ruim 4 procent van de bevolking, verslaafd aan het spelen van online games. De restricties worden gezien als een belangrijke poging om de verslaving te bestrijden. Of het gaat werken, vragen we ons af: mensen vinden altijd een manier om dit soort regels te omzeilen. Daarom wordt er ook een grootschalige voorlichtingscampagne opgezet om de gevolgen van gameverslaving duidelijk te maken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van