Tech

House-aflevering volledig gefilmd met Canon fotocamera

16 april 2010 09:59 Aangepast: 29 april 2018 08:02

<p><strong>De tv-serie House wordt normaliter met een filmcamera geschoten. Op één aflevering na, daar gebruikten ze een fotocamera voor. </strong></p>&#13; <p></p>

Het gebruikte spiegelreflexmodel is de Canon 5D Mark II. Filmmakers lopen al sinds de introductie gillend van enthousiasme rond als gevolg van de Full HD-filmpjes die je er mee kunt maken. Onze cameraman Leendert Mulder heeft enkele Uitpakparty's met de Canon 5D Mark II geschoten. Op een paar uitzonderingen na bleven de meeste filmmakers trouw aan hun filmcamera's. Dat lijkt ook logisch, want zoals een slaapbank óf niet zo goed zit als een bank óf niet zo goed slaapt als een bed, zo verwacht je dat een fototoestel ook niet succesvol een filmcamera kan vervangen.

Regisseur Greg Yaitanes heeft na de ervaring echter niets dan lof voor het toestel. De laatste aflevering van het lopende seizoenvan House werd er mee geschoten en op Twitter beantwoordde de regisseur vragen over het gebruik. Met name de scherptediepte die je met een fotolens kan bewerkstelligen maakte indruk, maar ook het feit dat je vanuit elke mogelijke hoek kan filmen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van