Tech

Korting bij Wehkamp in de winkel van de concurrent

26 april 2010 08:52 Aangepast: 29 april 2018 07:31

<p><strong>Wehkamp lanceert een app waarmee je 10 procent korting krijgt in de winkel van de concurrent.  </strong></p>&#13; <p></p>

Wehkamp lanceerde 22 april een applicatie voor iPhone, Android, Windows Mobile en Blackberry, de W.APP. Met deze applicatie probeert Wehkamp zich in de Nederlandse winkelstraten te vestigen.

Na het downloaden van W.APP krijg je op 5500 plaatsen 10 procent korting op producten uit de webwinkel van Wehkamp. Daarvoor moet je dus eerst wel in de buurt van de winkel zijn. Gebruik je de app lui vanaf de bank, dan krijg je te horen dat je op die plek geen korting krijgt. Om het wel te krijgen moet je dus wel eerst moeite doen om naar de winkel van de concurrent te gaan.

Wehkamp zegt 'tot op dit moment nog geen formele reactie van de concurrenten op deze actie' te hebben ontvangen. Op Emerce stond vorige week een bericht dat de applicatie wrevel opriep bij de concurrent, naar aanleiding van een bericht van een gebruiker die met de W.APP in zijn hand verzocht werd MediaMarkt te verlaten. Het bleek echter om een bericht te gaan dat bewust geseed zou zijn door Wehkamp.

Wehkamp heeft naar eigen zeggen zijn naam hoog te houden met innovatieve projecten (van user generated content tot augmented reality). De W.APP is een brutale stap en de toegankelijkheid via de diverse mobiele platformen is goed opgezet. Maar deze applicatie lijkt toch vooral een tijdelijke gimmick. Het mooie van mobiele applicaties is dat ze daadwerkelijk van dagelijks belang kunnen zijn voor gebruikers, op elke locatie. Wehkamp trekt hiermee de aandacht in de pers, maar is het in de paar dagen nog niet gelukt om in de top 50 van gratis apps in de iTunes Store te komen. Bovendien werkt de app alleen tijdens speciale actieperiodes, waarvan de eerste liep van 22 tot 25 april.

Misschien ontwikkelt Wehkamp binnenkort een app die gebruikers altijd en overal korting geeft. En dan dus niet alleen nadat ze helemaal naar de binnenstad zijn gelopen. Dat je gewoon kan kopen vanaf de bank is nou juist het fijne van online shoppen.


Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore