Tech

Vrachtpatser, huisdierendoos en sappakjes

02 juni 2010 10:14 Aangepast: 29 april 2018 07:00

<p><strong>De HEMA ontwerpwedstrijd levert ieder jaar toonaangevend design op. De winnende studenten zijn de ontwerpers van de toekomst.</strong><br /></p>

Dit jaar is Eropuit het thema waarmee designstudenten konden laten zien welk product zij voor de schappen van de Hollandse Eenheidsprijzen Maatschappij voorstellen. Van de 283 ingezonden ontwerpen was een groot aantal gericht op samen buiten eten, drinken, spelen of luieren. De winnaar combineert 'samen er op uit' met fietsen. René Bijsterveld (student Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht) ontwierp zijn Vrachtpatser om gemakkelijk veel grote of zware spullen op de fiets te kunnen vervoeren, gebaseerd op de zijtassen voor kranten. En hij werkt echt.


Toon Welling (ook van de HKU) kreeg de tweede prijs voor zijn De laatste reis, een door kinderen zelf te versieren doos waarin kleine huisdieren begraven kunnen worden. Sap op stap van Annet Bruil, student aan de Technische Universiteit in Delft, geeft door de slimme bedrukking van sappakjes de eenmaal leeggedronken pakjes een nieuw leven als bus, bootje of vliegtuig om mee te spelen. Een slimme manier om van het alledaagse iets bijzonders te maken, vond de jury. En dus helemaal HEMA.

Eervolle vermeldingen gingen naar Marit Coehoorn (verzendprent), Mianne de Vries (pleisters voor de grote avonturiers), Pieter Boutkan (in de pocket) en Yanti Slaats (HEMAnd). Vanaf 14 juni aanstaande kunnen we weer onze stem uitbrengen voor de publieksprijs van de HEMA ontwerpwedstrijd via de website www.hema.nl/ontwerpwedstrijd.

Het is al de 23e keer dat de HEMA ontwerpwedstrijd plaatsvindt. Het leverde ons klassiekers op als fluitketel Le Lapin, de Tast-toe en de regenjas 'Elke dag weer' die voor 60% uit PET-flessen bestaat.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van