Tech

Boris van der Ham webpoliticus van 2010

03 juni 2010 08:55 Aangepast: 29 april 2018 07:00

<p><strong>Het D66-kamerlid werd zowel door de jury als het publiek als beste webpoliticus gekozen. Halsema twittert het beste. </strong></p>&#13; <p></p>

De jury en het publiek bepaalden dat Boris van der Ham zich dit jaar Webpoliticus van 2010 mag noemen. De jury koos verder Femke Halsema als beste Twitteraar, Fred Teeven als beste weblogger en de site van Job Cohen als beste website. Uit het juryrapport:

Beste Webpoliticus: Boris van der Ham
Boris van der Ham (D66) kan trots zijn. Niet alleen de jury prees zijn activiteiten op het web, maar met een overgrote meerderheid aan stemmen haalde hij ook de publieksprijs binnen. Van der Ham weet internet in de volle breedte effectief in te zetten. Hij gebruikt zijn website als portal naar zijn sociale media, hij is actueel, scherp en houdt alles regelmatig bij.

Het is de tweede keer dat Van der Ham de verkiezing Beste Webpoliticusverkiezing wint. Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 2007 kwam hij ook al als winnaar uit de bus.

Beste Website: Job Cohen
De jury was erg gecharmeerd van de website van Job Cohen. De website heeft een professionele en uniforme stijl, die gecombineerd wordt met een duidelijke weergave van de inhoud. De standpunten worden snel duidelijk, evenals de andere media waarop Cohen te vinden is. De jury roemt vooral de redactie die achter de site schuilt.

Beste Weblog: Fred Teeven
Over het algemeen was de jury niet erg onder de indruk van de genomineerde weblogs. Veel ervan schieten tekort in de reactiemogelijkheden, het taalgebruik of de inhoud. De uiteindelijke winnaar is Fred Teeven (VVD), die nog het meest aan de criteria voldoet. Hij schrijft bijna dagelijks een actuele, korte en persoonlijke blog.

Beste Twitteraar: Femke Halsema
Het is geen verrassing dat de prijs voor Beste Twitteraar naar Femke Halsema (GL) gaat. Als er iemand bekend staat als fervent twitteraar, dan is het Halsema wel. Volgens de jury twittert ze ‘inhoudelijk, humoristisch en krachtig'. Wat de jury bovendien erg waardeert, is dat twitteren bij Halsema geen eenrichtingsverkeer is. Zelf volgt ze ook anderen en ze beantwoordt de aan haar gerichte tweets regelmatig.

Zoals ik eerder aangaf vind ik het niveau gemiddeld een beetje een zesje. Op een paar goede twitteraars na - en dat is buiten heel veel discipline toch wel de iets makkelijkere vorm van je online begeven - is het toch niet allemaal even professioneel. Boris van der Ham verdient de prijs vooral om het al zo lang volhouden van zijn internetactiviteiten. Maar ondanks dat zijn site pas nieuw is (en je ontkomt er met alle foto's echt niet aan dat hij van van der Ham is), kunnen we daar misschien ook wat kleine adviezen over geven. Die welkomstvideo die automatisch afspeelt, dat kan natuurlijk echt niet meer in 2010...

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van