Ga naar de inhoud
Tech

Robotworm wurmt zich door het zand

<p><strong>Robots kunnen ondertussen vliegen, zwemmen en lopen. Een nieuwe robotworm kan als een hagedis door het zand kruipen.</strong></p>&#13; <p></p>

Een robot ontwikkelen die door lucht of water beweegt, blijkt makkelijker te ontwikkelen dan een die door zand kan kruipen. Dat komt omdat zand zich zowel als een vloeistof als een vast materiaal gedraagt. Wetenschappers keken echter naar de apothekersskink hagedis die als een vis door het zand zwemt door zijn poten langs zijn lichaam te houden en zijn lichaam als een slang heen en weer te bewegen.

De wetenschappers ontwierpen een robot die uit zeven segmenten bestaat die met motoren aan elkaar gekoppeld zijn en hulden het geheel in spandex als een robothuid. De robot hagedis werd losgelaten in een bak met plastic korrels. Deze eerste versie bleek al veel belovend omdat de robot de snelheid van de echte hagedis in zand al redelijk benaderde. De wetenschappers denken dat deze robot in de toekomst kan leiden tot de ontwikkeling van robots die bijvoorbeeld slachtoffers van een aardbeving bedolven onder het puin kunnen vinden.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl