Tech

Film een moment uit je leven

07 juli 2010 13:35 Aangepast: 29 april 2018 06:30

<p><strong>YouTube roept mensen op om 24 juli een moment uit hun leven te filmen. De boeiendste beelden vormen samen een documentaire.</strong></p>

Wie YouTube bezoekt, ziet dat het videoplatform onder de noemer Life in A Day mensen oproept om op 24 juli een film te maken waarin een dag uit het leven op aarde wordt vastgelegd. Life in A Day is volgens YouTube een historisch filmexperiment, omdat de docu volgens hen de eerste door gebruikers gemaakte film is. Als het beeldmateriaal geschikt is voor de docu worden de betreffende filmers opgenomen als mederegisseurs in de credits.

De meest verassende en boeiende fragmenten worden gecureerd door de beroemde filmmakers Ridley Scott en Kevin Macdonald. De documentaire gaat in première op het Sundance Film Festival in januari 2011 en is daarna ook online te bekijken. Een extraatje voor sommige filmers is een reis naar het filmfestival in de Verenigde Staten. Twintig deelnemers mogensamen met Kevin Macdonald het Sundance Film Festival bezoeken.

Het inzetten van YouTube-gebruikers om een user generated documentaire te maken, is een van de pogingen van YouTube om de grenzen van muziek, beeldende kunst en YouTube te verleggen. Eerdere voorbeelden hiervan zijn het YouTube Symphony Orchestra en de samenwerking tussen YouTube Play en het Guggenheim-museum. Ga jij meedoen?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van