Ga naar de inhoud
Tech

Rijen voor iPad vallen mee

<p><strong style="outline-width: 0px; outline-style: initial; outline-color: initial; padding: 0px; margin: 0px;">Vanmorgen om 8 uur gingen de eerste Nederlandse winkels open die de iPad verkopen. Rijen voor de deur, maar nog geen uitverkochte schappen.</strong><br /></p>

De iPad is vanaf vanmorgen te koop in Nederland en dat kan je merken als je langs Apple-winkels fietst. In Amerika stonden enkele honderden mensen in de rij bij diverse verkooppunten, maar in Nederland lijkt het mee te vallen. Een Hilversummer meldt ons dat daar 60 man stond te wachten op de Apple-tablet. In Utrecht telde de rij maar 30 mensen.

Bij sommige filialen was het drukker. iPhoneclub meldt dat in Den Bosch een rij stond van 125 man, en in Amsterdam had iCenter 's morgns al 100 man voor de deur. Rijen waren er ook in onder meer Tilburg en Doetinchem. Bright-eindredacteur Corrie besloot na de vrij rustige beelden van de rijen om 09.15 nog aan te sluiten in de rij voor MacHouse in Amsterdam. 'Er stonden zo'n dertig mensen voor me in de rij. De rij was niet lang, maar ging wel traag. Na drie kwartier stond ik weer buiten met een iPad.'

We hebben nog geen berichten gehad dat de iPad in sommige filialen al is uitverkocht. Gebrek aan animo, of genoeg voorraad? Een medewerker van MacHouse Amsterdam zegt dat er veel voorraad is en het goed mogelijk is dat er aan het eind van de dag nog steeds iPads verkrijgbaar zijn.

Mogelijk raakt de iPad in sommige Nederlandse steden vandaag uitverkocht vanwege beperkte voorraden. Door de grote vraag in Amerika werd de internationale lancering eerder al uitgesteld. In totaal verkocht Apple al 3,3 miljoen exemplaren van de iPad. Apple verkoopt nu bijna evenveel iPads als Macs.

Foto links: Wouter Blok

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl