Tech

Gratis bellen met Facebook-vrienden

09 augustus 2010 16:15 Aangepast: 29 april 2018 06:00

<p><strong>Internetbellen rukt verder op met de app van Vonage waarmee je gratis je Facebook-vrienden belt via wifi.</strong></p>

Aan de hand van de vriendenlijst in Facebook maakt de app van Vonage een contactenlijst aan. Het handige aan de app is dat vrienden direct kunnen opnemen zonder dat ze ingelogd hoeven te zijn. Dit was niet mogelijk met de eerder ontwikkelde Facebook-applicatie van VoIP-provider 8x8, waarmee Facebook-vrienden elkaar onderling ook kunnen bellen.

Met de Vonage Mobile for Facebook app kun je flink wat belminuten besparen, zolang je maar belt via een wifi-netwerk. Bel je via een 3G/4G-verbinding dan kunnen providers roamingkosten in rekening brengen. Dat is een nadeel, maar een voordeel is dat je vrienden wereldwijd te bereiken zijn via deze gratis applicatie als zij de app ook geïnstalleerd hebben.

De app van Vonage lijkt op diensten als Fring en de mobiele versie van Skype die ook bellen via een internetverbinding mogelijk maken. Telefoonmaatschappijen zijn niet blij met deze ontwikkeling want ze missen zo een groot deel van hun inkomsten omdat de applicaties geen gebruik maken van belminuten. In Amerika blokkeerden Apple en AT&T de mobiele applicatie van Skype omdat zij vonden dat Skype bepaalde rechten zou schenden. In januari dit jaar werd deze blokkade teruggedraaid. Onderling hebben de verschillende aanbieders van internetbellen ook af en toe wat mot. In juli weerde Skype Fring nadat Fring de ondersteuning van videobellen van Skype had stopgezet.

Vonage's app is geschikt voor de iPhone, iPod Touch, iPad en smartphones met het Android-besturingssysteem. Vonage maakte eerder bekend dat er ook versies voor de BlackBerry en Mac- en Windows-computers onderweg zijn.


Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore