Tech

Alternatief voor Facebook is bijna klaar

27 augustus 2010 11:11 Aangepast: 29 april 2018 06:00

<p><strong>Diaspora, wat een open-source alternatief moet worden voor Facebook, is bijna klaar. En de timing is goed, want Facebook staat onder veel druk.</strong></p>&#13; <p></p>

Het zijn drukke weken voor de persvoorlichters van Facebook. Het grootste sociale netwerk van de wereld lanceerde check-ins, iemand beweerde recht te hebben op 84 procent van het bedrijf en het bedrijf probeert het woord 'Face' te beschermen. En de film over Facebook The Social Network ziet ook het licht binnenkort. En wie wil de film nou niet zien? Zeker nadat Mark Zuckerberg liet weten niet blij te zijn met de film en liever had dat de film nooit was gemaakt.

Maar er is nog iets om naar uit te kijken. Het project Diaspora dat startte op het fiancieringsplatform Kickstarter, is bijna klaar om te lanceren. Na maanden ontwikkelen, zegt het platform klaar te zijn om voorzichtig te gaan lanceren. De lancering zal niet geruisloos gaan denk ik. Veel gebruikers van Facebook zoeken al maanden een kans om aan het sociale netwerk te ontsnappen. De verwachtingen zijn dus hoog voor Diaspora en hopelijk kunnen de jonge ontwikkelaars een deel van de verwachtingen waar maken.

Ook zeggen ze het project niet te willens stoppen na de zomer. Met ruim 200 duizend euro aan startgeld kan het bedrijf nog wel even voort. 'Poets je keyboard alvast maar en heb geduld op 15 september', aldus het blog van Diaspora.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van