Tech

Android-piraterij op straat

10 september 2010 10:27 Aangepast: 29 april 2018 05:29

<p><strong>&#13; Een nieuwe Android-app laat je mp3's droppen op plekken zodat voorbijgangers ze kunnen downloaden.</strong></p>&#13; <p></p>

De Android-app TrackDropper doet precies wat de naam al zegt: je kunt ermee liedjes achterlaten op locaties. De liedjes komen uit de eigen muziekcollectie op de telefoon, waardoor dit een vorm van filesharing is in combinatie met geocaching.

De app, gemaakt tijdens Music Hack Day in Londen afgelopen weekend, past goed bij het open karakter van Android. TrackDropper is natuurlijk niet meteen iets voor de massa, maar het is wel een leuke manier om favoriete muziek te koppelen aan favoriete plekken in de stad.

Er zijn nog weinig toepassingen die iets doen met mobiele streaming van muziek en locatiebepaling, twee belangrijke mobiele trends. En erg populair is mobiele filesharing ook nog niet. Cnet stelt zich al voor dat Google op locatie gebaseerde functies zou kunnen inbouwen in zijn nieuwe streaming muziekdienst: aanbevolen muziek op basis van je locatie. De Kalverstraat behoeft immers een andere soundtrack dan het Amsterdamse Bos.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van