Tech

Met Oakley zit je niet voor lul

21 september 2010 14:59 Aangepast: 29 april 2018 05:29

<p><strong>Supercool natuurlijk, tv kijken in 3D. Minder cool zie je eruit met die 3D-brilletjes.</strong></p>&#13; <p></p>

Allereerst natuurlijk jammer dat je bij een voetbalwedstrijd in 3D kijken niet het hele team uit kan nodigen. Iedere kijker heeft een 3D-bril nodig en die dingen zijn niet goedkoop. Zeker als je er niet uit wilt zien zoals ik hieronder. Goed nieuws dus dat Oakley 3D-brillen gaat maken.

Oakley High Definition Optics (HDO-3D, in meerdere modellen verkrijgbaar) moet naast esthetische verbetering ook 3D kijken zoals nog nooit tevoren mogelijk maken. Dat komt door de 3D-lenzen met high-warpcurvature, waarmee je niet je hoofd hoeft te draaien om te zien wat er in de hoeken van het scherm gebeurt.

'We hebben 3D-eyewear weten te ontwikkelen met zeer heldere glazen waarbij de kijkhoek een waarheidsgetrouw 3D-beeld geeft', zegt Oakley-CEO Colin Baden. 'Met 3D-systemen gebaseerd op het sluiterprincipe draag je een bril die door de ingebouwde batterij zwaarder is. Ook dienen deze batterijen telkens opgeladen te worden. Oakley 3D-eyewear gebruikt het zogenaamde "passive polarized"-systeem. Dit systeem laat de glazen het werk doen, waardoor een batterij niet nodig is.' Deze passieve polarisatie is geschikt voor thuis en in de bioscoop.

De Oakley 3D-brillen komen pas voor de zomervakantie van 2011 op de markt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore