Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

Wiki voor wakker Nederland

21 september 2010 12:26 Aangepast: 29 april 2018 05:29

<p><strong>Hoe zou Wikipedia eruit zien als de site werd volgeschreven door de reaguurders van De Telegraaf-site?</strong></p>&#13; <p></p>

Enkele jaren geleden gingen de bezoekers van Retecool al een keer los op de wiki van Rita Verdonk. De leider van Trots op Nederland had een wiki geopend waarop haar aanhangers ideeën konden achterlaten en de reaguurders van Retecool waren natuurlijk niet te beroerd om haar een handje te helpen. Dat leidde tot hilarische voorstellen, onder meer voor de afschaffing van het passief vrouwenkiesrecht ('wel controle op transseksuelen) en leges ('een leger is voldoende').

Deze keer hebben de Retecoolers het nog grootser aangepakt. Wakkerpedia is een enorme wiki met artikelen die geschreven zouden kunnen zijn door de reaguurders van de krant van wakker Nederland, De Telegraaf. Van allochtonen en Almere, via Nova en nuance tot Vogelaarwijk en zwartjoekel: alles waarover je je als hardwerkende Nederlander kunt opwinden, heeft een eigen lemma in de encyclopedie.

'Wakkerpedia wil een alternatief bieden aan de traditionele media, die vrijwel zonder uitzondering van bovenaf worden gecontroleerd. Censuur, propaganda en repressie hebben er voor gezorgd dat de Politiek Correcte Elite zolang in het zadel kon blijven zitten', schrijven de makers.

Een mooi initiatief, want dat elitaire Wikipedia valt natuurlijk niet te vertrouwen. Dat stelde de Amerikaanse komiek Stephen ('I don't like facts. They have a liberal bias') Colbert enkele jaren geleden ook al vast.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore