Tech

Segway-baas sterft in Segway-ongeluk

27 september 2010 16:58 Aangepast: 29 april 2018 05:29

<p><strong>Tragisch nieuws: de eigenaar van het bedrijf Segway is overleden na een ongeluk met zijn eigen stascooter.</strong></p>

Jimi Heselden, de 62-jarige Britse eigenaar van het bedrijf Segway, de innovatieve stascooter, is afgelopen weekend met zijn eigen Segway van een rots gestort en in een rivier beland. Hij heeft het ongeluk niet overleefd. Heselden testte tijdens de fatale trip een cross-country versie van de Segway. Zijn lichaam werd later gevonden in de rivier de Wharfe die vlakbij zijn landgoed stroomt.

Heseldens dood is weer slecht nieuws voor Segway. De stascooter is, ondanks een enorme hype tien jaar geleden, buiten de VS nooit het grote succes geworden dat er ooit van werd verwacht. In Nederland duurde het jaren voordat de regelgeving was aangepast zodat het apparaat de weg op mocht.

Miljonair Heselden kocht het bedrijf in januari en wilde de scooter met twee wielen promoten als het groene vervoermiddel voor de moderne forens.

Nederlandse media belden vanwege dit nieuws vandaag massaal met Vincent Everts, de bekende Neerlandse Segway-rijder. Beluister bijvoorbeeld het Radio1-interviewtje met hem bij NOS.nl. Volgens Everts zijn er twee opties: Heselden pleegde zelfmoord of hij was afgeleid doordat hij bijvoorbeeld aan het sms'en was tijdens het Segway'en.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van