Ga naar de inhoud
Tech

Belgische toparchitect komt met lichtlijn

<p><strong>Bart Lens heeft een</strong><strong> minimalistische lichtlijn ontworpen die gebruikmaakt van een soort rail met verschuifbare spots.  </strong></p>

De °on line - zoals de gloednieuwe lichtarmatuur van de Belgische toparchitect-designer Bart Lens heet - werkt als inbouw, opbouw en pendel door gebruik te maken van een magneet- en contactsysteem. Een soort rail waarop de led-armaturen worden ingewerkt, aangebracht of op worden verschoven. Er is een richtspotje ‘dot’ en er is een geplooide versie ‘knick’.

Bart Lens' ontwerp komt in productie bij Eden Design net als zijn andere lichtonwerpen zoals de °i-light, °fool moon XL- en XXXL-lampen. De architect-designer die met zijn bureau Lens°ass heel wat aanzien geniet in België is niet aan zijn proefstuk toe. Zijn design dat hij onder de noemer Objetb'art bundelt omvat nog meer pareltjes.

Het stilaan indrukwekkende oeuvre van de Limburgse architect wordt overigens te boek gesteld en brengt een overzicht van alle projecten van de voorbije zeven jaar. Zijn bureau, dat zowel in Hasselt als in Brussel een vestiging heeft, kan bogen op een sterke reputatie en kenmerkt zich door een consequent aangehouden minimale stijl die zich het best laat omschrijven als ‘Intense Eenvoud’. Niet voor niets de titel van de lezing die Bart Lens op 17 oktober om 14.00 uur zal houden op de Design Biënnale Interieur.

LensLensLens