Ga naar de inhoud
Tech

Bing toont Liked Results van Facebook-vrienden

<p><strong>Microsofts zoekmachine Bing toont welke van de sites in zoekresultaten je Facebook-vrienden leuk vinden.</strong></p>&#13; <p></p>

Facebooks database achter de veelgebruikte Like-knop komt nu naar Bing, de zoekmachine van Microsoft, waarvan de Nederlandse versie nog altijd niet uit de bèta-fase is. De Amerikaanse versie van Bing toont nu in de resultaten welke van de sites worden leuk gevonden door je Facebook-contacten.

Gebruikers moeten Bing koppelen aan hun Facebook-account. Een kader met zoekresultaten op basis van de voorkeuren van je vrienden verschijnt tussen de andere Bing-resultaten. Maar deze Liked Results verschijnen natuurlijk alleen als je genoeg vrienden hebt die Facebook actief gebruiken. Zelfs zoekexpert Danny Sullivan, die 1600 Facebook-vrienden heeft, slaagde er slechts in een kwart van zijn geteste zoektermen in om de Liked Results te krijgen. Hij zou graag een aparte Facebook Like Search bij Bing zien, in plaats van dat de Liked Results alleen zo nu en dan opduiken in de algemene zoekresultaten.

Een ander nieuw onderdeel van Bing is dat de zoekmachine Facebook-gegevens gebruikt bij het zoeken naar namen van mensen. Volgens Bing gaat 4 procent van de ingevoerde zoektermen over personen. Het koppelen van Facebook aan Bing is trouwens opt-in: je moet eerst zelf toestemming geven.

Google heeft sinds een tijdje ook een Social Search, maar die functie duikt nog weinig op. Gebruikers moeten er ook voor zijn ingelogd bij Google. Het aantal mensen dat is ingelogd bij Facebook is groter. Het sociale netwerk heeft meer dan een half miljard leden.