Ga naar de inhoud
Tech

HP blaast Palm Pre en WebOS nieuw leven in

<p><strong>HP brengt de Palm Pre 2 en de tweede versie van Palms smartphonesysteem WebOS uit.</strong></p>&#13; <p>&#13; </p>

Nadat HP eerder dit jaar Palm overnam werd het stil rond het bedrijf. Maar nu is Palm terug. HP kondigt de Palm Pre 2 en WebOS 2.0 aan. Het nieuwe toestel heeft zowel een touchscreen als een qwerty-toetsenbord, net als de Blackberry Torch dus. De Pre 2 krijgt ook een unlockte umts-versie, zo staat in de specificaties. Het toestel verschijnt eerst in de VS, Canada en Frankrijk.

De Pre 2 heeft een 3,1 inch touchscreen, een uitschuifbaar toetsenbord, push e-mail, gps, een 5 megapixel camera met led-flits en 16 GB geheugen. Hij kan ook dienst doen als mobiele hotspot voor maximaal vijf verschillende apparaten.

Versie 2.0 van WebOS biedt onder meer Flash-ondersteuning in de browser. Ook nieuw is het HP Synergy-onderdeel voor automatisch ontvangen van nieuwe berichten en updates van contacten op Facebook, Google, Microsoft Exchange, LinkedIn en Yahoo. WebOS 2.0 heeft ook een verbeterde browser, uitgebreidere tekstfuncties en ondersteuning voor VPN-bedrijfsnetten en Bluetooth-keyboards.

Wat betreft marktaandeel ligt WebOS ver achter op andere smartphonesystemen. Maar HP heeft eerder beloofd niet alleen smartphones maar ook tablets met WebOS te gaan uitrusten.