Tech

Een huis van hennep-beton

21 oktober 2010 16:41 Aangepast: 29 april 2018 04:58

<p><strong>De bouwwereld is doorgaans zeer traditioneel. Nieuwe materialen worden mondjesmaat toegepast. Hempcrete verdient echter beter.</strong></p><p></p>

Passieve huizen die zwaar geïsoleerd zijn en in hun eigen energiebehoefte kunnen voorzien, krijgen de laatste tijd veel aandacht. Maar met traditionele bouwmaterialen als steen en staal is het nodig om een dikke laag isolatie toe te voegen. Anthony Brenner van Push Design verzon een combinatie van hennep en kalk die bijzonder goed isoleert en structureel toe te passen is in houtskeletbouw.

De muren hoeven geen bizarre diktes meer te hebben, zoals bij traditionele bouwmaterialen. Bovendien is de hennep tijdens haar groei al goed voor het milieu door de grote omzet van CO2, maar die eigenschap blijft gedeeltelijk bestaan als het huis al gebouwd is. Net als de beste kleding ademt het huis, terwijl het kou en vocht buiten houdt.

Verwacht je daarbij de vorm van een earthship of plaggenhut, dan sta je raar te kijken. Het huis van Brenner is een moderne en lichte woning.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van