Tech

Nooit meer saaie informatie met Qwiki

25 oktober 2010 15:52 Aangepast: 29 april 2018 04:58

<p><strong>Qwiki verzamelt alle relevante informatie over een onderwerp en maakt er een computergegenereerd verhaal van. Net als in de film dus.</strong></p>

Volgens Qwiki is de wereld van informatie saai. Als je iets wilt weten over een stad, dan lees je wat op Wikipedia, zoek je wat foto's op Flickr en open je Google Maps om te zien waar het ook alweer ligt. Allemaal leuk en aardig, maar die informatie is interessanter als het een mooi, coherent, verhaal is. En Qwiki doet dat. Alle informatie rond een onderwerp komt van het web en Qwiki bakt er een interactief, visueel aantrekkelijk, verhaal van. James Bond meets Startrek meets Minority Report. Maar dan echt natuurlijk, want de dienst is net in Alpa gegaan.

Het is moeilijk om niet enthousiast te worden als je de jonge directeur van Qwiki, Doug Imbruce, over de dienst hoort spreken op het TechCrunch Disrupt-evenement. Samen met Louis Monier, de vader van onder andere AltaVista, is hij van plan om alle informatie in de wereld op een betere manier te visualiseren. En de toekomst ziet er rooskleurig uit want ze hebben net anderhalf miljoen startersgeld gekregen om hun product verder uit te bouwen.

Als je de dienst wilt uitproberen, kun je hier toegang vragen tot de Alpha-versie. Overigens kun je ook zonder login al veel Qwiki's bekijken. Een Qwiki van Berlijn bijvoorbeeld, of van Kayne West, of van het poollicht.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van