Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

Een, twee, drie, vier, horloge van papier

01 november 2010 09:47 Aangepast: 29 april 2018 04:58

<p><strong>Patch is het eerste horloge dat volledig biologisch afbreekbaar is. Gemaakt van papier met een simpel LED-uurwerk.</strong></p> <p><strong></strong></p>

Het van oorsprong Zwitserse horlogemerk Altanus (1914) besteedde vier jaar aan de ontwikkeling van het papieren polshorloge, Patch. Altanus heeft natuur en milieu altijd hoog in het vaandel gehad en Patch heeft die groene ziel. Het ding moet liefst ook een ecorevolutie ontketenen in het oerconservatieve horlogeland.

Patch vormt zich 'natuurlijk' naar de pols van de drager, als een tweede huid. Dat komt doordat het papier is bewerkt met een coating, die het horloge ook waterafstotend maakt. Dun, licht van gewicht en ook nog eens milieuvriendelijk. Er zijn drie collecties: Basic (effen horloges in één kleur, verkrijgbaar in tien kleuren), Summer (met zomerse prints) en Flag (vlaggen van landen zoals Brazilië, Argentinië, Spanje en Italië). Prijs: vanaf 24 euro.

Het ecologische idee komt van Altanus' Giuseppe Casillo, die gefascineerd raakte door de vele mogelijkheden van papier die hij zag tijdens het Viareggio Carnival in Italië. Hij besloot de eigenschappen van het materiaal te onderzoeken. Later testte hij de opties voor het toepassen ervan op horlogegebied. Dat resulteerde in dit afbreekbare horloge dat slechts 11 gram weegt en bovendien antiallergeen is. Ook het uurwerk belast het milieu niet, want Altanus spreekt van zero environmental impact.

ALTANUS GENEVE werd opgericht in 1914 en specialiseerde zich in luxe horloges. Dankzij de Napolitaanse familie Casillo werd het merk als snel bekend. Het hoofdkwartier is nu gevestigd in Il Tarì of Marcianise (Caserta), Italië, met werkplaatsen in het Zwitserse Chêne Bourg.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van