Tech

Nieuwe oogscanner goedkoop en veilig

15 november 2010 14:47 Aangepast: 29 april 2018 04:27

<p><strong>De bewegingen van je ogen zijn uniek. Een nieuw type oogscanner moet persoonlijke identificatie waterdicht maken.</strong></p> <p></p>

Een vingerafdrukscanner is relatief makkelijk voor de gek te houden. Daar kun je zelfs tutorials online voor vinden. Een irisscanner is al een stuk veiliger. Die scant je oog en analyseert de patronen van je iris die voor ieder mens uniek zijn.

Hoewel een moderne irisscanner uiterst moeilijk te neppen is, zal geen enkel biometrisch systeem dat gebruikmaakt van statische vormen en patronen zoals die van een vingerafdruk of iris, helemaal waterdicht zijn. Een Israëlisch bedrijf heeft een nieuwe, goedkope methode ontwikkeld die volgens het bedrijf de oplossing kan zijn.

Hoe je ogen bewegen is voor ieder mens als een unieke handtekening. Het systeem van ID-U-Biometrics werkt erg simpel. Je volgt met je ogen een bewegend object op een computerscherm en een gewone videocamera filmt de oogbewegingen. Speciale software analyseert die oogebewegingen vervolgens op jouw unieke ‘ooghandtekening’. Het systeem identificeert gebruikers met een nauwkeurigheid van 97 procent.

Volgens het bedrijf is erg moeilijk om de oogbewegingen na te bootsen en het systeem voor de gek te houden. Omdat het systeem van simpele videocamera’s gebruikmaakt kan het ook ingezet worden op je smartphone of op een pc met webcam. Momenteel werkt het bedrijf aan een iPhone 4-app.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van