Tech

Filmfeestje in een doos

10 december 2010 11:11 Aangepast: 29 april 2018 04:27

<p><strong>Filmstudio Fox bestaat 75 jaar en heeft ter ere daarvan een boxset uitgebracht vol pareltjes. </strong></p><p></p>

Zelfs wie onder een steen gewoond heeft kent 20th Century Fox. Een filmstudio ontstaan uit de samenvoeging van Fox Film Corporation en 20th Century Pictures in 1935. Van Marilyn Monroe via Die Hard en Star Wars tot Avatar: het kwam allemaal uit de koker van 20th Century Fox.

Als je dan 75 jaar bestaat als bedrijf, kun je zonder al te veel moeite een leuk boxsetje samenstellen. Alhoewel, met alle toptitels in de catalogus is het nog moeilijk kiezen. Uiteindelijk zijn het er dan ook 75 geworden op 76 DVD's. De hele lijst vind je op de productpagina van Amazon. Een aantal highlights:

The Seven Year Itch (1955) met Marilyn Monroe

Cleopatra (1963) met Elizabeth Taylor

The French Connection (1971) met een jonge Gene Hackman

Raising Arizona (1987) van de Coen Brothers met Nicholas Cage.

The Full Monty (1998) met Robert Carlyle

Little Miss Sunshine (2006) met Toni Colette

En de set ziet er prachtig uit, maar als er ook maar een klein beetje bibliothecaris in je schuilt, dan is het natuurlijk heel vervelend dat ze zo mooi bij elkaar passen. Want als ze tussen de rest van je collectie moeten staan in hun zwarte jasjes is dat geen gezicht en anders moet je bij elke film die je wil kijken bedenken of je hem hebt gekocht als onderdeel van de collectie of niet.

Bovendien heb je voor $360 76 DVD's die je waarschijnlijk binnen twee jaar liever wilt inruilen voor Blu-rays. Maar dat neemt niet weg dat het je wel heel gemakkelijk wordt gemaakt om aan een indrukwekkende filmcollectie te beginnen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van