Tech

Nederland niet bij eerste landen Sony-muziekdienst

23 december 2010 09:23

<p><strong>Sony lanceert </strong><strong>nog dit jaar </strong><strong>de Spotify-rivaal Music Unlimited voor Britten en Ieren. Wij zijn de komende maanden nog niet aan de beurt.</strong></p>

Music Unlimited Powered By Qriocity, zo heet Sony's nieuwe streaming muziekdienst voluit. Volgende week gaat hij van start in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Volgend jaar komt Music Unlimited volgens Sony in meer landen beschikbaar, waaronder de VS, Duitsland, Frankrijk, Canada, Italië, Australië en Nieuw-Zeeland. Onbekend is nog wanneer Nederland aan de beurt is.

De abonnementen zijn iets anders dan die van Spotify. Het duurste abonnement met onbeperkt muziek luisteren is wel vergelijkbaar en kost een tientje per maand. Spotify Premium kost dat ook en laat gebruikers zowel op pc en mobieltje luisteren en honderden nummers tijdelijk opslaan. Sony biedt ook een basic-abonnement van 4 euro euro per maand, waarbij de software selecteert welke muziek beschikbaar is op basis van de eigen voorkeuren. Elk los nummer opzoeken en afspelen kan dus bij de basic-versie niet.

Sony heeft een collectie van 6 miljoen songs, nog flink minder dan de circa 10 miljoen bij Spotify. Wel doen alle grote platenlabels mee. Beluisterde songs zijn te synchroniseren naar andere muzieksoftware, zoals iTunes. Muziek is niet ook af te spelen op Android-mobieltjes, Sony's mp3-spelers met internettoegang, Bravia-tv's en de Playstation 3. Over ondersteuning van iPhones of Blackberry's is nog niets bekend.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van