Tech

Zakmes vermomd als bankpas

03 januari 2011 16:56 Aangepast: 29 april 2018 03:56

<p><strong>Heel erg 007. Maar de CardSharp zal waarschijnlijk alle veiligheidsprocedures op scherp stellen. </strong></p><p></p>

Ontwerpen op bankpasformaat is geen onzinnig streven. Wat immers in je portefeuille past, past in je leven. Een zakmes op dat formaat (5,4 bij 8,6 cm) hebben we nog niet eerder gezien. De CardSharp van Iain Sinclair Design laat zich in nauwelijks drie bewegingen vouwen tot een scherp mes met een droppoint-lemmet van 65 milimeter en een heft uit stevig plastic.

Het is zeer de vraag in hoeverre de CardSharp de gangbare veiligheidsregels op scherp zal stellen. Het roestvrijstalen lemmet wordt met behulp van een scanner wel gedetecteerd, maar het is niet ondenkbaar dat je voortaan je portefeuille zal mogen laten zien en alles op bankpasformaat zal dan een andere connotatie krijgen.

De Londense ontwerpstudio heeft sowieso iets met het bankpasformaat. Sinclair heeft ook een led-zaklamp en camera's op de bekende afmetingen in ontwikkeling. De CardSharp is veruit hun goedkoopste product en kost maar 15 pond, omgerekend 17 euro. In voorbestelling kost het zakmes amper 9 euro.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van