Tech

Daar is ie weer: de internetkoelkast

10 januari 2011 09:29 Aangepast: 29 april 2018 03:56

<p><strong>De internetkoelkast is terug, voor de zoveelste keer. LG en Samsung hebben nieuwe online koelkasten gepresenteerd.</strong></p><p></p>

De internetkoelkast. Al vele jaren presenteren elektronicafabrikanten ze tijdens grote beurzen, maar tot nu toe zijn koelkasten met internet ingebouwd een flop. Dankzij touchscreens, smartphone- en tablet-apps en wifi kan daar verandering in komen.

Op de CES in Las Vegas waren vorige week ook weer nieuwe modellen internetkoelkasten te zien, net als zeker tien voorgaande jaren. Zo presenteerde Samsung een nieuwe wifi fridge voorzien een 8 inch touchscreen met Google Calendar, receptensites, streaming muziek van Pandora en Twitter.

LG kwam zelfs met een hele lijn aan witgoed verbonden met internet onder de naam Thinq, waaronder wasmachines en drogers. En natuurlijk een slimme koelkast eveneens voorzien van een touchscreen. Op het scherm is onder meer te zien waar bepaalde etenswaren zich precies ibevinden en wat de houdbaarheidsdata zijn. Die data berekent LG op basis van een eigen database met voedingswaren, maar je kunt ze ook zelf aanpassen. Spraakbediening is ook mogelijk.

De inhoud van de LG-koelkast is ook overal te checken op je mobieltje - handig voor als je in de supermarkt staat. Overkill of niet? In een peiling door Mashable geeft bijna vijftig procent van de stemmers aan de wifi-koelkast inmiddels wel te zien zitten. Oftewel: de tijd is er eindelijk rijp voor. Zou het?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van