Tech

Eerste reader met kleuren-eInk stelt teleur

10 januari 2011 17:01 Aangepast: 29 april 2018 03:56

<p><strong>Het eerste eInk-kleurenscherm in een e-reader oogt nogal flets en ververst nog steeds erg traag.</strong></p><p></p>

Het Chinese Hanvon heeft in Las Vegas de eerste e-reader met een kleurenscherm met eInk gepresenteerd. Het scherm heeft een kleurenfilter over de laag met elektrisch geladen inktcapsules. De kleuren zijn helaas nog erg dof, afgaand op de foto's van Engadget. Hij toont maar vierduizend kleuren. Conclusie van PC Magazine: 'Meh.'

De e-reader E920 heeft een groot 9,7 inch scherm met een hoge 1200x1600 resolutie, 4 gb geheugen en wifi. Engadget was wel te spreken over de degelijke bouw van het dunne apparaat. Maar dat was het enige goede nieuws. Want de belangrijkste feature, de kleuren op het scherm, stelde teleur. Het komt niet in de buurt van lcd. Ook de verversingssnelheden zijn nog zo traag als bij de oude zwart-wit variant van eInk. En het touchscreen werkt alleen met een styluspen.

De lancering van het apparaat lijkt ook vertraagd. De E920 komt pas rond juni in China op de markt. Afgelopen november luidde de geplande introductiedatum nog maart. Europa volgt later dit jaar. De prijs is nog onbekend.

Een goed alternatief voor lcd is de kleurenversie van eInk dus bepaald niet. Later dit jaar verschijnen ook de eerste apparaten met andere nieuwe schermtypen, zoals PixelQi en Mirasol. Lees hierover meer in onze Uitlegparty uit september.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van