Ga naar de inhoud
Tech

MySpace halveert personeelsbestand

<p><strong>MySpace heeft het moeilijk. De dienst ontslaat bijna de helft van zijn werknemers.</strong></p><p></p>

De geruchten gingen al langer, maar de kogel is nu dan echt door de kerk. MySpace-CEO Mike Jones heeft het ontslag van zo'n vijfhonderd werknemers aangekondigd. Dat is 47 procent van het totaal. Volgens Jones past de reorganisatie helemaal in de recente relaunch van de site, waarbij MySpace veranderde in 'een entertainmentbestemming voor generatie Y' of zoiets.

Volgens ons betekent het vooral dat MySpace, een paar jaar geleden nog het grootste sociale netwerk van de wereld, het moeilijk heeft. Facebook heeft de dienst de afgelopen jaren compleet weggeblazen. Dalende bezoek- en omzetcijfers lijken het gevolg.

De ontslaggolf kan mogelijk ook de weg vrijmaken voor een verkoop van MySpace. De huidige eigenaar, News Corp. van mediamagnaat Rupert Murdoch, wil het liefst weer van de dienst af. News Corp. kocht de site in 2005 voor 580 miljoen dollar. Ter vergelijking: de grote concurrent Facebook wordt sinds vorige week op 50 miljard dollar gewaardeerd (waarmee de dotcom-zeepbel overigens weer helemaal terug lijkt van weggeweest).