Ga naar de inhoud
Tech

Webshop met nieuwe auto's

<p><strong>Auto.nl verkoopt anders dan andere sites geen offertes voor nieuwe auto's maar echte voertuigen. Dat is een primeur in Nederland.</strong></p>

Oprichter Marque Joosten van Auto.nl noemt de directe autoverkoop via zijn site, die maandag is gestart, tegenover Emerce een 'primeur'. 'We zijn de eerste die via het web nieuwe auto's gaan verkopen.' De klant kan binnen een paar klikken en een aanbetaling van 250 euro een nieuwe auto kopen via iDeal. De wagen is dan een paar weken later op te halen bij de Auto.nl-vestiging langs de A2 in Breukelen.

Auto.nl verkoopt nieuwe modellen van onder meer Toyota, Citroën, Fiat, Volkswagen, Renault, Ford en Opel. De site is lid van de Bovag en levert de wagens met de normale fabrieksgarantie. Aan inruilen of onderhoud doet de webwinkel niet.

Tot de economische crisis was de auto-industrie huiverig voor de directe verkoop van nieuwe auto's via het web. Maar de branche lijkt om. Afgelopen september kwam Auto.nl al met de verkoop van ex-leasebakken. Maandag startte de directe verkoop van nieuwe auto's.

Vrouwen vormen een van de belangrijkste doelgroepen van de site, aldus Joosten tegenover Emerce. 'Zij hebben al vaker online gekocht en willen meer transparantie in de markt. We weten dat een groot deel van deze groep ontevreden is over het koopproces van een auto.'

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl