Tech

Wired UK maakt wel heel persoonlijke cover

02 februari 2011 16:25 Aangepast: 29 april 2018 03:25

<p><strong>Enkele abonnees van de Britse Wired ontvingen een exemplaar met een wel heel persoonlijke boodschap op de voorkant.</strong></p>

Het coververhaal waarin Andrew Keen, Jeff Jarvis en Steven Johnson schrijven dat privacy dood is, wordt aangekeild met een omslag waarop de nodige persoonlijke gegevens over de ontvanger staan. 'We wilden zien hoeveel persoonlijke data we eenvoudig konden achterhalen via publiek toegankelijke bronnen', legt David Rowan van Wired UK uit.

Op die manier duikelde Wired onder meer informatie op over kinderen, exen en de zaken die mensen op eBay kopen en verkopen. 'Sommige mensen zullen schrikken van de informatie, maar dat is precies het punt.'

De ultra-gepersonaliseerde Wireds werden naar een kleine groep abonnees en naar enkele mediamensen gestuurd. Na het versturen van de exemplaren heeft de redactie de database met informatie vernietigd.

Op de hiernaast afgebeelde Wired-voorkant staat overigens een boodschap gericht aan Andy Coulson. Coulson was tot 2007 hoofdredacteur van de boulevardkrant News of the World. Hij was daarmee eindverantwoordelijk voor een groot afluisterschandaal waarbij de voicemails van tal van celebrities via een telefoonhack werden onderschept. Om die reden moest hij twee weken geleden aftreden in zijn volgende functie: communicatiedirecteur van de Britse premier David Cameron.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van