Tech

Invasie wijkagenten op Twitter

03 februari 2011 14:44 Aangepast: 29 april 2018 03:25

<p><strong>Honderden wijkagenten uit alle hoeken van het land storten zich de komende tijd massaal op Twitter.</strong></p><p></p>

Diverse politiekorpsen zijn wijkagenten aan het uitrusten met smartphones zodat ze altijd en overal kunnen twitteren. Donderdag werd bekend dat 150 wijk- en buurtagenten in Groningen een Blackberry Torch krijgen waarmee ze zowel kunnen Twitteren als bij de computersystemen op politiekantoor kunnen.

Op dit moment staan op Twittergids.nl al zeker 15 wijkagenten en 30 buurtagenten en die overzichten zijn verrevan compleet. Sterker nog, in alle delen van het land stort de politie zich de komende tijd op Twitter. In Noord- en Oost-Gelderland krijgen alle 100 wijkagenten binnenkort een Twitter-account. En de afgelopen weken startten oon tientallen agenten met microbloggen in Brabant Zuid-Oost, Zaanstreek-Waterland, Kennemerland, Zutphen en Hollands Midden.

De politie zegt Twitter te zien als een 'informatiepistool'. 'De buurtbrigadiers denken via Twitter wijkbewoners meer te betrekken bij de leefbaarheid en veiligheid in hun buurt', aldus de Brabantse politie onlangs tegen Omroep Brabant. De Groningse politie liet vandaag weten: 'Het levert goede tips en ideeën op, zo melden zich geregeld bruikbare getuigen.'

De grote steden zijn opvallend ondervertegenwoordig, officieel althans. Want medewerkers van politie Amsterdam Amstelland checken ook vrolijk in op Foursquare.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van