Tech

Prostituees met een Blackberry verdienen meer

09 februari 2011 16:50 Aangepast: 29 april 2018 03:25

<p><strong>De favoriete smartphone bij New Yorkse prostituees is de Blackberry. Met zo’n smartphone op zak kunnen ze meer verdienen.</strong></p>

Wie de boeken Freakonomics of Superfreakonomics heeft gelezen, is al bekend met zijn werk: socioloog Sudhir Venkatesh doet al jaren onderzoek naar het economische reilen en zeilen van Amerikaanse prostituees. Hij kan je uitleggen waarom sekswerkers vandaag de dag veel minder verdienen dan honderd jaar geleden en waarom prostituees in Chicago meer verdienen aan blanke klanten dan aan zwarte.

Voor Wired heeft Venkatesh op een rijtje gezet wat er in het laatste decennium in New York is gebeurd op het gebied van betaalde seks. Dat levert een aantal mooie infographics en bizarre weetjes op. Zoals: prostituees met een Blackberry verdienen meer. De reden: ‘Klanten gaan ervan uit dat sekswerkers met een Blackberry geen drugs gebruiken en geen besmettelijke aandoening onder de leden hebben.’

Overigens hebben sekswerkers volgens Venkatesh altijd twee mobiele telefoons bij zich. Sommige klanten hebben namelijk de vervelende neiging om één van de telefoons af te pakken.

Nog een opmerkelijke bevinding: veel prostituees pikken hun klanten op via Facebook. Venkatesh verwacht dat Facebook dit jaar zal uitgroeien tot de belangrijkste bron van klantencontacten. Hoe dat contact via Facebook verloopt, vermeldt Venkatesh niet.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van