Tech

Apple lanceert abonneeservice voor App Store

15 februari 2011 17:28 Aangepast: 29 april 2018 03:25

<p><strong>Het is zover. Apple heeft zijn abonnementensysteem voor de App Store geïntroduceerd.</strong></p> <p></p>

Dankzij de begin deze maand gelanceerde iPad-krant de Daily van Rupert Murdoch wisten we dat het er aan zat te komen en vanaf deze week is het dan zover: Apple heeft een abonnementensysteem geïntroduceerd voor de App Store. Behalve voor kranten staat de abonnementenservice ook open voor zaken als tijdschriften, muziek en video.

Van abonnementen die worden afgesloten via de App Store, pakt Apple 30 procent. ‘Als een uitgever een bestaande of nieuwe abonnee naar de app brengt, houdt de uitgever 100 procent en krijgt Apple niets’, aldus Apple-CEO Steve Jobs in een verklaring.

‘We vragen alleen dat uitgevers die buiten de app een abonnement aanbieden, hetzelfde (of een beter) abonnement ook binnen de app aanbieden, zodat klanten zich makkelijk met één klik kunnen aanmelden in de app.’

Ook opmerkelijk: in het persbericht laat Apple de mogelijkheid open voor uitgevers om gratis toegang te bieden aan bestaande abonnees.

Het is uitgevers echter niet langer toegestaan om links (naar de eigen website bijvoorbeeld) op te nemen in hun app die klanten in staat stellen om content of abonnementen buiten de app om te kopen, waarschuwt Apple.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van