Tech

Stad voor vogels

17 februari 2011 09:45 Aangepast: 29 april 2018 03:25

<p><strong>Nederlandse vogelhuisjes zijn te zien in de sjieke Londense winkelstraat Oxford street.</strong></p><p></p>

Het lijkt op een vers pakketje speelgoed, zo'n plastic kadertje waar je losse onderdeeltjes uit moet drukken. Maar Vogelstad van Eveline Visser is wel vijftig keer zo groot. Bij nader kijken blijkt dat de onderdeeltjes vogelhuisjes zijn, en de voor een vogel ware grootte van een onderkomen hebben. Winterkoning, huismus, gierzwaluw, op de nestkasten in verschillende maten staat de naam gedrukt van de vogel waarvoor het huisje bedoeld is.

'Vogelstad is een rek met verschillende nestkasten als een kleine stad voor alle stedelijke nestkastbroeders. Door die in één rek te plaatsen, dat refereert aan massa productie speelgoed, stap je af van de kleinschaligheid van de bekende vogelhuisjes en krijgen de vogels een meer stedelijk onderkomen', aldus Eveline Visser.

De Vogelstad is vanaf 24 feb tot 27 maart te zien in het warenhuis Selfridges op de Londense Oxford street. Selfridges, dat sinds kort ook eigenaar van onze Bijenkorf is, toont daar onder de titel EveryDayDutch een maand lang vooral Eindhovens ontwerp.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van