Tech

Interactieve thriller Collapsus genomineerd

24 februari 2011 15:49 Aangepast: 29 april 2018 03:25

<p><strong>De Nederlandse online productie Collapsus is genomineerd voor een International Digital Emmy Award. Storytelling op hoog niveau.</strong></p>

Collapsus is gemaakt door SubmarineChannel in coproductie met VPRO Tegenlicht. De basis voor Collapsus is de VPRO documentaire Energy Risk over het opraken van fossiele brandstof en alternatieve energiebronnen. Collapsus is tegelijkertijd ontwikkeld om een jongere 'connected' generatie aan te spreken.

Collapsus is een online thriller waarin film, animatie en documentaire samensmelten tot een interactieve ervaring met onder andere minigames. Als kijker heb je de keuze uit drie schermen. In het centrale beeld speelt de fictieve thriller. In het rechterpaneel vind je het documentaire materiaal van Energy Risk, met onder andere interviews en vlogs. Switch je naar het linker paneel dan kom je in het interactieve deel met onder andere infographics. Je kunt op ieder moment switchen van scherm.

Als speler word je aangemoedigd een eigen perspectief te kiezen en word je geconfronteerd met de complexe keuzes waar de mensheid voor staat als de fossiele brandstoffen zijn uitgeput en een energiecrisis onvermijdelijk is.

Het is voor eerst dat een Nederlandse productie is genomineerd voor deze prestigieuze prijs - categorie Best Digital Fiction Program - die wordt uitgereikt tijdens de MIPTV openingsavond op 4 april in Cannes. Collapsus ook genomineerd voor de Interactive Awards in de categorie TV/Film en de People’s ChoiceAward op het SXSW festival, dat plaatsvindt van 11 tot 20 maart in Austin, Texas.

Collapsus Walkthrough from SubmarineChannel on Vimeo.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore