Tech

LG mag je PlayStation3 vorderen

10 maart 2011 14:36 Aangepast: 29 april 2018 02:54

<p><strong>LG zit de verspreiding van de PS3 behoorlijk dwars. De rechter heeft bepaald dat ze de consoles ook uit de woonkamer mogen terughalen. </strong></p>

Sony en LG zijn al een tijd met elkaar in strijd. Inzet van de rechtszaak zijn een aantal patentrechten rondom Blu-Ray van LG, die Sony met zijn gameconsole zou schenden. Begin maart kreeg LG de rechter zo ver om de distributie van het apparaat binnen Europa tien dagen aan banden te leggen.

Verkoop van de PS3s die al in Nederland waren, was toen nog geen probleem. Nu wel. Het door LG aangevraagde rechterlijke bevel stelt de technologiefabrikant in staat alle nieuwe consoles in beslag te nemen, ongeacht of ze nou in een distributiecentrum, winkel of bij jou thuis staan. De Nederlandse politie is inmiddels in actie gekomen en heeft al een paar duizend consoles uit Sony’s opslag in beslag genomen. Douanes bij Schiphol en Rotterdam zijn ook gevraagd de import van de console nog wat langer tegen te gaan.

De kans dat mannen van LG in de praktijk ook een klopjacht starten naar de consoles bij ons thuis is gering. Dit is echter de tweede stap die LG weet te zetten in het opbreken van de verkoop van de PS3, waardoor het steeds waarschijnlijker lijkt dat ze aan het langste eind zullen trekken. Dat gaat Sony heel veel kosten.

Update: Dat heeft niet lang geduurd. Sony reageerde op deze actie met een kort geding, waarbij ze donderdagmiddag in het gelijk werden gesteld. De gameconsole mag vrijdag 11 maart vanaf 11 uur weer verkocht worden. LG draait op voor de proceskosten van €130.000, met een boete van €200.000 per dag als LG de zaak bij de Belastingdienst niet laat rechtzetten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore