Tech

Verantwoorde tweets

06 mei 2011 09:03 Aangepast: 29 april 2018 01:52

<!-- p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} span.s1 {letter-spacing: 0.0px} --> <p class="p1"><strong>Ben & Jerry’s geeft je een tool waarmee je je overbodige karakters in Twitter kan inzetten voor het goeie doel. </strong></p><p class="p1"></p>

Het is bijna World Fair Trade Day (14 mei), en Ben & Jerry’s wil dat als Fair Trade merk natuurlijk vieren. Ze zagen dat veel mensen ongebruikte karakters hadden in hun tweets. Niet ‘fair’ vonden ze dat. En zonde ook, daar kun je nog wat moois mee doen.

Vandaar dat ze kwamen met een twittertool op hun site, een plug-in voor je browser en een mobiele site. Hier kun je je eigen tweet ingeven, en zij vullen het aan met een mooie boodschap. Hoe meer karakters je zelf nodig hebt, hoe korter de Fair Trade boodschap wordt. Ze hebben minimaal zes karakters nodig om | #FT erbij te kunnen zetten, om hun tweet van die van jou te onderscheiden en met de hashtag er nog iets aan te hebben voor hun campagne.

De URL in de tweet gaat naar diverse artikelen over Fair Trade. Daarop plaatst Ben & Jerry’s heel subtiel een overlay met hun merknaam en een link naar de tool. Dit is de manier om te laten zien dat zij achter dit initiatief zitten. Ze zijn zo slim geweest om hun naam niet in de tweet te zetten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van