Tech

Eredivisie-streams plat tijdens ontknoping

15 mei 2011 17:21 Aangepast: 29 april 2018 01:52

<p><strong>De betaalde streams van Eredivisie Live werkten tijdens Ajax - Twente slecht of helemaal niet door overbelaste servers.</strong></p>

De officiele live-streams van de eredivisieduels raakten zondag vlak voor de aftrap eerst uitverkocht en daarna overbelast. Kijkers zonder digitale tv en een abonnement op Eredivisie Live moesten zondag via internet kijken, wat 6 euro kostte. Maar Eredivisie.nl was niet berekend op de grote toeloop, terwijl die toch vooraf was te voorzien.

Mensen die een kijkcode voor de stream van Ajax - FC Twente wilden kopen, kregen vanaf een kwartier voor de aftrap de mededeling 'stadion uitverkocht' te zien. Het aantal klaagtweets liep al snel in de honderden. Maar ook voetbalfans die eerder al een kijkcode hadden gekocht, meldden problemen bij het verkrijgen van toegang of tijdens het kijken. De stream was als hij werkte niet stabiel en ging stotteren. Anderen misten een goal omdat de stream uitviel. Het kan ook zijn dat bepaalde providers een maximaal aantal gelijktijdige sessies hebben ingesteld richting Eredivisie.nl en dat dat maximum werd bereikt.

Andere twitteraars zeggen maar gratis via de illegale p2p-tv-software te hebben gekeken. Dat werkt na zes jaar nog steeds, maar wel met zeker een halve minuut vertraging. Live videosites als UStream.tv waren continu bezig met het offline halen van diverse streams van de wedstrijd in de Arena, maar slaagden daar niet altijd in.

Al met al werd de ontknoping van de competitie onbedoeld een promotie van de gratis illegale streams en een blamage voor de online afdeling van Eredivisie Live.

Update zondagavond: Eredivisie Live stelt inmiddels, ruim vier uur na de wedstrijd, via het ANP dat mensen die een kijkcode hadden gekocht en alsnog niet konden kijken, hun geld geretourneerd krijgen. Op Twitter bleef @eredivisielive over de kwestie zwijgen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van