Tech

Apple's muziekcloud binnen paar weken rond

20 mei 2011 15:48 Aangepast: 29 april 2018 01:21

<p><strong>De start van de online muziekdienst in iTunes nadert, nu van de grote platenmaatschappijen alleen Universal nog akkoord moet gaan. </strong></p>

Na jaren van berichten over stroeve onderhandelingen lijkt Apple's streaming muziekdienst nu nog maar een paar weken verwijderd van de lancering. Dat mag ook wel, want concurrenten Amazon en Google zijn onlangs ook al gestart met hun online muziekclouds. Amazon en Google hebben nog geen akkoord van alle grote platenlabels, terwijl Apple er nu drie van de grote vier aan boord heeft.

Apple tekende volgens Bloomberg deze week een deal met EMI, nadat het eerder ook overeenkomsten over de nieuwe muziekdienst sloot met Sony en Warner. Dat betekent dat alleen Universal nog groen licht moet geven.

Uit uitgelekte patenten blijkt dat Apple in de nieuwe muziekdienst streamen combineert met opslag van kleine stukjes van liedjes op het geheugen van apparaten. Een mix dus van lokaal en 3G. Dat moet dataverkeer schelen, niet onbelangrijk gezien de strengere datalimieten bij providers. De aankondiging van de muziekdienst kan misschien al volgen tijdens de World Wide Developer’s Conference van Apple in juni.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van