Tech

Twitter koopt TweetDeck

26 mei 2011 14:25 Aangepast: 29 april 2018 01:21

<p><strong>Na maanden van speculaties is nu dan eindelijk de kogel door de kerk: Twitter neemt TweetDeck over.</strong></p><p></p>

TweetDeck, de populairste Twitter-applicatie die niet van Twitter zelf is, blijft grotendeels onafhankelijk opereren, zo laat TweetDeck-CEO Iain Dodsworth weten in een blogpost.

Door de mogelijkheden die TweetDeck biedt is het programma volgens Twitter vooral interessant voor zware gebruikers. Twitter wijst erop dat TweetDeck het makkelijk maakt voor 'merken, uitgevers en marketeers' om discussies over zichzelf te volgen. 'Om deze belangrijke doelgroep te blijven ondersteunen, zullen we doorgaan met investeren in TweetDeck', aldus Twitter-CEO Dick Costolo.

Twitter en TweetDeck hebben niet bekendgemaakt hoeveel geld er is gemoeid met de overname. Volgens bronnen die dichtbij het vuur zitten, zou het gaan om ruim 40 miljoen dollar. Het overnamebedrag wordt in cash en aandelen betaald.

Het in Londen gevestigde TweetDeck biedt behalve een desktop-versie van zijn dashboard ook apps voor de iPhone en Android aan. Het bedrijf is op dit moment bezig met de ontwikkeling van een iPad-app.

Het is niet voor het eerst dat Twitter een partij overneemt die iets beter doet dan Twitter zelf. Zo kocht Twitter in 2008 de Twitter-zoekmachine Summize. De huidige zoekfunctie van Twitter is gebaseerd op de technologie van Summize.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van