Tech

Mobiel betalen met Google Wallet

27 mei 2011 08:31 Aangepast: 29 april 2018 01:21

<p><strong>De NFC chip in de Nexus S krijgt eindelijk een functie. Google Wallet moet alle pasjes in je portomonnee vervangen.</strong></p>

Google Wallet is een virtuele verzameling pasjes. Dankzij de Near Field Communication (NFC) chip in je smartphone krijgt je toestel de functionaliteiten van een bankpasje en kun je ermee afrekenen. Op het moment zijn alleen pasjes van Mastercard en Citibank ondersteund, maar het is vanzelfsprekend dat meerdere banken uiteindelijk beschikbaar worden. Een Google prepaidkaart maakt het nu mogelijk voor gebruikers van andere betaalkaarten om Google Wallet te gebruiken.

Ook Macy’s Foot Locker en Subway werken samen met Google, waardoor je ook kortingskaarten van hun winkels in je toestel kunt zetten. Het ideaal is om uiteindelijk alle passen uit je portomonnee te digitaliseren.

Tegelijk met Wallet lanceert ook Google Offers. Deze dienst moet net als Groupon kortingsbonnen aanbieden. Offers en Wallet gaan echter hand in hand, waardoor je een coupon direct bij betaling met je telefoon kunt selecteren.

De testfase van Google Wallet gaat nu in de Verenigde Staten van start. Deze zomer wordt de dienst beschikbaar.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van