Tech

Facebook Places in levenden lijve

30 mei 2011 15:15 Aangepast: 29 april 2018 01:21

<p><strong>Mediamatic Lab laat je op Facebook Places inchecken zonder je smartphone te gebruiken. </strong></p>

Voor het delen van je do's en dont's op Facebook heb je geen mobieltje nodig. Mediamatic laat je fysiek inchecken op Facebook Places. Zit je bij een te gekke voorstelling, een expositie, museum of een andere presentatie en wil je dit moment graag delen met een ander dan kan dat door simpelweg je eigen rfid-tag te scannen bij het daarvoor bestemde ‘check in’ punt. Je kunt je ov-chipkaart of OBA bibliotheekpas hier onder andere voor gebruiken.

Bij, nu nog slechts enkele, evenementen hangt een rfid-reader voor inchecken aan de muur. Om hem te kunnen gebruiken moet je eerst je pas met Facebook koppelen. Houd je tag allereerst tegen de monitor van de ikCam, dit is een site die aan het systeem gekoppeld is, en druk op Facebook connect; je kaart en profiel zijn nu aan elkaar gekoppeld. Vervolgens haal je de kaart langs het ‘check in’ punt en je bericht verschijnt automatisch op je Facebook-pagina.

Mediamatic HQ heeft de 'check in' nu in gebruik en binnenkort is deze ook beschikbaar bij de tentoonstelling Pièce de Résistance en de bijeenkomst Kom je ook? - Crowdsourcing. De installaties zijn interessant voor evenementen en organisaties die zich willen profileren via social media.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van