Tech

Van skateboardkrijten tot verkeersbordenbasket

03 juni 2011 10:05 Aangepast: 29 april 2018 01:21

<p><strong>De HEMA ontwerpwedstrijd had dit jaar 417 inzendingen. Dit zijn de winnaars en de favorieten van Bright.</strong></p>

Dit jaar is Sport en Spel het thema waarmee designstudenten konden laten zien welk product zij voor de schappen van de HEMA voorstellen. Een recordaantal studenten ging de uitdaging aan. Er werden in totaal 417 ontwerpen ingezonden. De jury bekroonde drie ontwerpen met een eerste, tweede en derde prijs en gaf vijf ontwerpen een eervolle vermelding.

Winnaar van de eerste prijs is Tjielp van TUD student Astrid Bontenbal. Het vogeltje zet je bij een speurtocht met de knijper in de staart vast aan een tak en in de bek en staart passen kaartjes met opdrachten. De jury roemt de eenvoud. ‘Hier wordt iedereen blij van’, zegt Rob van Thiel, hoofd conceptontwikkeling en styling HEMA. Ook de nummer twee, Fotosafari, haakt in op speurtochten en maakt van je foto's opdrachtkaartjes. Bij beide vraag ik me af of zelf briefjes met lintjes knutselen niet veel leuker en net zo simpel is.

Nummer drie is wat ons betreft de echte winnaar: verkeersbordbasket van Owen Thijssen. Het netje hang je onderaan een verkeersbord zodat je van ieder stukje straat een basketbalpleintje maakt.

Houten set met pinnen en afzetlint 'De Veldmannen' maakt snel een voetbalveldje, Mark Voogd maakt roze meidenscheenbeschermers, Pauline Wout een koekhapset. Leuk en vernuftig vinden wij Het Grote Vouwboek van Imke Höhler dat je een levensgrote brandweerwagen geeft en de sok met een balletje erin van Laura Schokker die van een pet-fles een kegel of doelpaal maakt. Streep, waarmee je een krijtje achter je skates aan trekt is wat ons betreft de kinderversie van figure running en had best een prijsje mogen krijgen.

Het is al de 24e keer dat de HEMA ontwerpwedstrijd plaatsvindt. Het leverde ons klassiekers op als fluitketel Le Lapin, de Tast-toe en de regenjas 'Elke dag weer' die voor 60 procent uit PET-flessen bestaat. Vorig jaar werden wij zo hebberig van de Vrachtpatser dat we Rene Bijsterveld naar de Bright Night haalden. Het bijkt echter winnaar van de eervolle vermelding HEMAnd te zijn die de hoogste ogen gooit, zelfs de Telegraaf is enthousiast.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van