Tech

Kinderen pesten Gates met billionaire-song

15 juni 2011 10:26 Aangepast: 29 april 2018 01:21

<p><strong>De kinderen van Bill Gates plagen de miljardair door het liedje ‘I wanna be a billionaire’ te zingen.</strong></p> <p></p>

Dat vertelt de Microsoft-oprichter in een verrassend leuk interview met de Daily Mail. Het nummer is Gates op het lijf geschreven. Terwijl zanger Travie McCoy alleen maar kan dromen van een oneindige hoeveelheid geld, zijn hoofd op de cover van zakenblad Forbes en een vriendschap met Oprah, heeft Gates het daadwerkelijk zover geschopt.

Dat Gates’ kinderen zelf miljardair zullen worden, is overigens zeer twijfelachtig. Gates heeft herhaaldelijk te kennen gegeven dat hij het leeuwendeel van zijn fortuin nog voor zijn dood aan goede doelen wil weggeven. Voor zijn kinderen zou niet meer overblijven dan een paar miljoen.

In het interview met de Daily Mail stelt Gates opnieuw dat zijn drie kinderen weinig zullen erven. ‘Ik denk niet dat zoveel geld goed voor hen is.’ Gates zorgt ervoor dat zijn kinderen de best denkbare opleiding krijgen en zal ook eventuele gezondheidskosten betalen, maar los daarvan moeten ze het vooral zelf oplossen.

‘Ze zullen slechts een minuscuul deel van mijn rijkdom krijgen. Dat betekent dat ze hun eigen weg zullen moeten vinden. Ze moeten een leuke baan vinden en aan het werk gaan.’ Klinkt als een verstandige vader!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van