Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

1234 meest gebruikte wachtwoord voor de iPhone

16 juni 2011 08:29 Aangepast: 29 april 2018 01:21

<p><strong>Het meest gebruikte wachtwoord op internet blijkt ook populair onder bezitters van een iPhone.</strong></p> <p></p>

Dat blijkt uit onderzoek van Daniel Amitay die analyseerde welke passwords de gebruikers van zijn Big Brother-app gebruikten. Amitay vermoedt dat de gebruikte wachtwoorden voor deze app in de meeste gevallen overeen zullen stemmen met die voor de iPhone – ook omdat het login-scherm identiek is. De tien meest gebruikte wachtwoorden vormen samen 15 procent van alle wachtwoorden.

In bijna 9.000 gevallen (van de ruim 200.000 bekeken wachtwoorden) kozen de gebruikers voor het simpele ‘1234’. Op de tweede plaats komt ‘0000’. De derde plaats is voor ‘2580’ (de vier getallen die onder elkaar staan). Het opmerkelijkste wachtwoord in de toptien is ‘5683’. Vermoedelijk een wachtwoord dat vooral in trek is bij de romantici onder ons: de nummers vormen namelijk het woord ‘love’.

Overigens is de Big Brother-app van Amitay inmiddels uit de App Store verwijderd. Amitay begrijpt niet helemaal waarom Apple die beslissing heeft genomen. Door de veelgebruikte wachtwoorden bekend te maken, hoopt hij iPhone-bezitters aan te sporen om een minder voor de hand liggend wachtwoord te kiezen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore