Tech

Android 3.2 geschikt voor 7 inch tablets

20 juni 2011 14:12 Aangepast: 29 april 2018 01:21

<p><strong>Versie 3.2 maakt Android ook geschikt voor kleinere 7 inch tablets. De iPad-kloon van Huawei is de eerste met de nieuwe Android-editie.</strong></p>

De tableteditie van Android, Honeycomb, is tot nu toe nog niet geschikt voor tablets met 7 inch schermen. Honeycomb werkt alleen op 10 inch formaat. Maar daar komt binnenkort verandering in. De Chinese fabrikant Hauwei heeft de primeur. Het bedrijf heeft maandag zijn 7 inch tablet met het nieuwe Android 3.2 aangekondigd. Versie 3.2, dat nog niet officieel is verschenen, maakt het systeem geschikt voor 7 inch, aldus Huawei.

Huawei's MediaPad is 10,5 mm dun, iets dikker dan de Samsung Galaxy Tab 10.1, maar dunner dan de eerste 7 inch Galaxy Tab. Hij heeft een dual-core 1.2 Ghz-chip, GPS, twee camera's, 6 uur accutijd en 3G-ondersteuning. De tablet is in het derde kwartaal ook buiten China te koop.

De MediaPad biedt voor een iPad-kloon een vrij compleet pakket. Zo ondersteunt de tablet ook Full HD-video en Flash 10.3 en is er 8 GB intern opslaggeheugen, uitbreidbaar via microsd-kaartjes. Hij beschikt ook over Bluetooth en een hdmi-uitgang. De prijs is echter nog niet bekend, omdat deze wordt bepaald in overleg met telecombedrijven die hem kunnen aanbieden. Of de MediaPad ook in Nederland verschijnt is daardoor niet duidelijk.

Andere fabrikanten van 7 inch tablets, zoals HTC met zijn Flyer of BeBook met zijn Live Tablet, kunnen hun apparaten de komende tijd ook gaan updaten naar Android 3.2. Het recente gedoe rond HTC's upgrade van zijn smartphone Desire naar Android 2.3 Gingerbread toont wel aan dat het wachten op die updates soms lang kan duren.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van