Ga naar de inhoud
Tech

Spotify gestart in Amerika

<p><strong>Spotify is vandaag in de VS gestart. Amerikanen betalen iets minder voor de muziekdienst dan Europeanen.</strong></p>

Muziekdienst Spotify opent donderdag eindelijk zijn poorten voor Amerikanen. Er gingen enkele jaren van gesprekken met de Amerikaanse muziekindustrie aan vooraf. Spotify is al in zeven Europese landen, waaronder Nederland, actief. Binnenkort zijn de Belgen ook welkom bij de streamingdienst.

Amerikanen hoeven minder te betalen dan Europeanen. De 5 en 10 euro die Spotify rekent voor zijn abonnementen zijn in de States 5 en 10 dollar, omgerekend 3,50 en 7 euro. Europese Premium-leden betalen dus 36 euro meer op jaarbasis. Volgens het Zweedse bedrijf heeft de Amerikaanse versie grotendeels dezelfde collectie, maar wellicht iets minder dan de 15 miljoen liedjes die hier beschikbaar zijn.

Met de lancering is Spotify in de VS zijn rivaal Apple voorgebleven. Binnenkort start iTunes Match, maar deze dienst biedt geen streaming uit een online collectie, zoals Spotify. Apple maakt alleen opslag van de eigen muziekcollectie in de cloud mogelijk, waarna de muziekbestanden naar maximaal 10 iOS- of iTunes-apparaten zijn te downloaden.

Zie ook de Uitlegparty van deze week met een vergelijking tussen Spotify en het aanbod van Apple, Google en Amazon op muziekvlak.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl