Tech

Google koopt korter adres G.co

19 juli 2011 09:01 Aangepast: 29 april 2018 00:50

<p><strong>Google heeft een korter webadres gekocht. Google-diensten komen straks ook beschikbaar via G.co.</strong></p><p></p>

Het Colombiaanse .CO verdient flink aan de verkoop van .co-domeinnamen aan grote internetbedrijven als Amazon (A.co) en Twitter (T.co). De volgende in de rij is Google, dat G.co heeft gekocht. Het bedrag is niet bekendgemaakt, maar de oprichter van .Co heeft eerder gezegd dat 1-letterige domeinen zeker 1,5 miljoen dollar zouden kosten.

Google wil met G.co een officiële kortere link voor al zijn producten en diensten aanbieden, zoals g.co/docs of g.co/plus. Die adressen werken overigens nu nog niet, alleen de homepage op G.co is al online. De .Co-registratie startte een jaar geleden en telt inmiddels al meer dan 1 miljoen domeinnamen.

Google heeft al langer een openbare url-verkorter die iedereen kan gebruiken om lange webadressen in te korten op Goo.gl, een Groenlands domein. Domeinen met 1 teken zijn onder .com, .net en .org sinds 1993 niet meer toegestaan. Enkele bestaande 1-letterdomeinen van .com, .net en .org zijn later geveild. Paypal wist toen x.com te bemachtigen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van