Tech

Sonos komt met instapmodel

21 juli 2011 17:07 Aangepast: 29 april 2018 00:19

<p><strong>Sonos klopt aan bij de mainstreamgebruiker met een nieuwe, betaalbare opvolger van de S5: de PLAY 3.</strong></p><p><strong></strong></p>

Het principe van het Sonos-systeem is nog hetzelfde: een alles-in-één-muziekspeler die muziek afspeelt via wifi. Maar de nieuwe uitvoering is wat compacter en goedkoper dan zijn voorganger. Vergeleken met het oudere type S5 (nu de PLAY 5) is de PLAY 3 honderd euro goedkoper. Je betaalt 299 euro voor het nieuwe apparaat.

Het muzieksysteem is dan ook wat minder uitgebreid, maar hij klinkt nog steeds heel degelijk. In plaats van vijf geïntegreerde speakers, heeft de PLAY 3 – zoals de naam al zegt – drie speakers, wat zorgt voor minder heldere tussentonen. De echte audiofiel zal niet warm worden van deze techniek.

Des te interessanter is het voor de mainstreamgebruiker. De PLAY 3 is een degelijk apparaat, dat je gemakkelijk aansluit en door zijn kleine formaat overal kwijt kunt. Je kunt een PLAY aan een router koppelen met een netwerkkabel, waarna hij werkt als een zender. Maar dat maakt het apparaat natuurlijk niet echt mobiel, dus je wilt waarschijnlijk een aparte zender zodat je de PLAY overal in huis neer kunt zetten. Dat kan. Die zender, de Bridge, is ook in prijs verlaagd. In plaats van 99 euro kost hij 49 euro.

Uiteindelijk loopt het nog aardig in de papieren, aangezien je waarschijnlijk meer dan één PLAY wilt aanschaffen, om 'stereo' te krijgen. Dit is overigens nog een stuk goedkoper dan concurerende systemen, zoals AirPlay. Je moet van goede huize komen om een degelijke AirPlay-speaker te vinden onder de 300 euro.

De PLAY3's zijn aan elkaar te koppelen via een controller. Die is als app beschikbaar voor de pc, mac, iPhone, iPad en Android. Je kunt het systeem dus regelen via je mobiele telefoon of tablet.

De markt lijkt rijp voor deze nieuwe strategie van Sonos. Steeds meer mensen maken gebruik van streaming audiodiensten, zoals Spotify. Daardoor neemt de vraag naar dit soort apparatuur toe. In de app zijn dit soort diensten gemakkelijk aan het systeem te koppelen. Daarnaast kun je bestanden spelen van apparaten die mappen delen met het netwerk.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van