Tech

Twitter nu ook in het Nederlands

02 augustus 2011 10:06 Aangepast: 29 april 2018 00:19

<p><strong>Twitter biedt zijn diensten nu ook in het Nederlands aan. De vertaling is tot stand gekomen met hulp van vrijwilligers.</strong></p> <p></p>

Het was je wellicht nog niet opgevallen maar sinds gisteren zijn Twitter.com, de supportpagina's en de mobiele en deskopversies van Twitter ook beschikbaar in het Nederlands. Tegelijkertijd met de Nederlandse vertaling lanceerde Twitter overigens ook een Indonesische versie, waarmee het totaal aantal aangeboden talen nu op elf komt.

De vertalingen in het Nederlands en Indonesisch werden volledig uitgevoerd door vrijwilligers die gebruikmaken van het eerder dit jaar geopende Translation Center van Twitter. Volgens Twitter kostte het dankzij deze vorm van crowdsourcing maar een maand om de vertalingen in het Nederlands en Indonesisch rond te krijgen.

De dienst hoopt dat de lancering van volgende lokale versies net zo snel verloopt. Twitter werkt nu aan een Filipijnse en een Maleisische versie. Wie daaraan mee wil werken, kan zich melden bij het Translation Center.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van