Tech

Bitcoin-crash groter dan beurskrach

09 augustus 2011 12:13 Aangepast: 29 april 2018 00:19

<p><strong>Niet alleen op de gewone beurs gaat het bergafwaarts, de waarde van de virtuele munt Bitcoin stort compleet in.</strong></p><p></p>

Toen we eind juni een uitlegparty gaven over de virtuele munteenheid Bitcoin, waarmee je internationaal, kostenloos en 'anoniemer' kan betalen zonder voorwaarden en bankrekeningen, stond de waarde van de cybervaluta nog rond 12 euro. Maar de laatste weken is de 'koers' totaal ingestort. De waarde van één Bitcoin is gezakt tot 6,50 euro bij Bitmarket.eu, bijna een halvering dus.

De circa twintig online handelsmarkten vertonen allemaal een negatieve trend. Op het hoogtepunt van de Bitcoin-hype eerder dit jaar stond de waarde bij de grootste Bitcoin-markt, Mt.Gox, nog op 32 dollar. Nu is dat 10 dollar. Bij Mt.Gox, dat in juni nog een week platlag na een hack, ging de koers dinsdag weer iets omhoog, wellicht een effect van de media-aandacht voor de crash.

Omdat Bitcoin volledig decentraal en peer-to-peer werkt is er geen centrale instantie die kan ingrijpen. Dat is volgens sommigen misschien een voordeel, maar vooralsnog is de virtuele munt bepaald geen veilige investering tijdens de huidige economische malaise. Cybercash is niet het nieuwe goud.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore